Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

«Οι αγρότες που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα έρχονται αντιμέτωποι με την κυβερνητική προχειρότητα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μία φορά, εμφανίζεται χωρίς σχέδιο, απροετοίμαστη και ασυντόνιστη.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών μονάδων, που προβλέπει το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, από την υλοποίηση των προτάσεων, που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ, μέχρι σήμερα. Άρα, ελαχιστοποιείται η διαθέσιμη ισχύς φωτοβολταϊκών μονάδων για τους αγρότες.

Εν τω μεταξύ, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ούτε η κατανομή ισχύος ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους αγρότες, γιατί τους καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες, που κινδυνεύουν να μην ευοδωθούν. Αφετέρου, δίνει τη δυνατότητα σε επιτήδειους να τους παραπλανούν, εισπράττοντας προκαταβολές υποσχόμενοι τη σύνταξη φακέλων και αδειοδότηση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι ηγεσίες του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν υποχρέωση απέναντι στον αγροτικό κόσμο, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κρίση, να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο. Οφείλουν να ενημερώσουν τους Έλληνες αγρότες με υπευθυνότητα, διασφαλίζοντας πλήρως την διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου