Στα σημεία του προγράμματος, των προτάσεων και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την Οικονομία και την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα τον τελευταίο χρόνο, αναφέρθηκαν με ομιλίες τους κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο, ο αν. Τομέαρχης Πολιτικής Ευθύνης Χρ. Σταϊκούρας καθώς και ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αιτωλ/νίας Μάριος Σαλμάς.
Στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας και είχε ως θέμα της την «Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση», απηύθυναν χαιρετισμό επίσης ο αναπλ. Γραμματέας Οργανωτικού Θύμιος Δρόσος, ο υποψήφιος Περιφερειάχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης.
Παρευρέθηκαν ακόμη, ο δήμαρχος Ναυπάκτου και εκ νέου υποψήφιος Θ. Παπαθανάσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Γ. Πρεβεζάνος.
Οι εργασίες της ημερίδες ξεκίνησαν με ομιλία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Σύρρου, ο οποίος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ομιλητές, τους υποψηφίους των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου καθώς και τα στελέχη της Ν.Δ. στο νομό σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, μας δίνουν την ευκαιρία ν’ αντιδράσουμε έναντι μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να διαχειριστούν το μέλλον μας οι μαθητευόμενοι μάγοι, συνεχίζοντας την υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ως ισχυρό όπλο την ψήφο τους και με αυτή θα δώσουν την απάντησή τους στους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μνημονίου».
Ο Μάριος Σαλμάς αμέσως μετά αναλύοντας τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην οικονομική υπονόμευση του μέλλοντος της Ελλάδας, έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα από το 1981 έως το 2009, παραθέτοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία. Στο διάστημα
των 30 σχεδόν χρόνων που μεσολάβησαν, οι δείκτες επιβεβαιώνουν με αδιάψευστο τρόπο ποιος και υπό ποιες συνθήκες και λογικές διαμόρφωσε το χρέος της Ελλάδας και πως αυτό το διαχειρίζεται σήμερα η τωρινή κυβέρνηση.
των 30 σχεδόν χρόνων που μεσολάβησαν, οι δείκτες επιβεβαιώνουν με αδιάψευστο τρόπο ποιος και υπό ποιες συνθήκες και λογικές διαμόρφωσε το χρέος της Ελλάδας και πως αυτό το διαχειρίζεται σήμερα η τωρινή κυβέρνηση.
Μιλώντας ειδικά για τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου είπε πως «…με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας επιδόθηκε προεκλογικά σε μια άνευ προηγουμένου παροχολογία, παραπλανώντας τους πολίτες και καλλιεργώντας ψευδείς ελπίδες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τελικά απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα του χρέους, μετατρέποντάς το σε
κρίση δανεισμού». Επικίνδυνα ατυχείς δηλώσεις περί «τιτανικού» και «απώλειας εθνικής κυριαρχίας», ειλημμένες (όπως αποδείχθηκε) αποφάσεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακόλουθες αποφάσεις λόγων και έργων είναι τα χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης η οποία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.
κρίση δανεισμού». Επικίνδυνα ατυχείς δηλώσεις περί «τιτανικού» και «απώλειας εθνικής κυριαρχίας», ειλημμένες (όπως αποδείχθηκε) αποφάσεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακόλουθες αποφάσεις λόγων και έργων είναι τα χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης η οποία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Βασικός άξονας της ομιλίας του Χρήστου Σταϊκούρα στη συνέχεια ήταν η υποβολή σειράς ερωτημάτων τα οποία αφορούσαν την πορεία των οικονομικών της χώρας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, «…αναλαμβάνοντας ως Ν.Δ. το μερίδιο ευθύνης που αντικειμενικά μας αναλογεί».
Όπως είπε «Η Κυβέρνηση, σήμερα, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, είναι αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα της, διογκώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009, υποβάλλοντας και ψηφίζοντας Προϋπολογισμό κατώτερο των περιστάσεων, μιλώντας απαξιωτικά για τη χώρα, λαμβάνοντας σκληρά και άδικα μέτρα. Έτσι, λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της Κυβέρνησης ή έχασε τον έλεγχο των εξελίξεων ή οδήγησε τη χώρα στο «Μηχανισμό Στήριξης».
Όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αν. Τομεάρχης, η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης δεν ήταν μονόδρομος. Η αποφυγή θα μπορούσε να ήταν εφικτή υπό άλλες συνθήκες και αποφάσεις.
Σε ότι αφορά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο είτε από την κρίση είτε από το Μηχανισμό Στήριξης, την χαρακτήρισε ως «ρεαλιστική, κοστολογημένη και συμβατή με την πραγματικότητα». Διαχωρίζει το έλλειμμα, ενώ ταυτόχρονα προτείνει συγκεκριμένα επανορθωτικά μέτρα για τη διόρθωση των αδικιών και των αστοχιών από τις περικοπές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας καταλήγοντας στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στρατηγικούς άξονες της ΝΔ για την Οικονομία, έτσι όπως αυτοί παρουσιάσθηκαν στην ΔΕΘ από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Κάλεσε δε τους πολίτες «να στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα προς την Κυβέρνηση πως θέλουν μια Ελλάδα χωρίς ψέματα, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φόβο, χωρίς κατάθλιψη. Να φωνάξουν πως θέλουν μία Πατρίδα με αισιοδοξία, με δυναμισμό, με εξωστρέφεια, με κοινωνική συνοχή, με ευκαιρίες για όλους».
Επίσκεψη του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Χ. Σταϊκούρα στο Μεσολόγγι
Ο αν. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. λίγο πριν την ημερίδα που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, συναντήθηκε στο Μεσολόγγι με στελέχη της ΝΟΔΕ αλλά και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής. Ο Χρ. Σταϊκούρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για οικονομικά θέματα με τον πρόεδρο Κ. Πασιόπουλο και τον Γραμματέα του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιθυμεί να έχει πλήρη και σαφή εικόνα της αγοράς, διαμορφώνοντας προσωπική άποψη για τα προβλήματά της. Ο αν. Τομεάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συγκεκριμένα τοπικά ζητήματα που τέθηκαν, για τα οποία ζήτησε την συνεργασία του Συλλόγου προκειμένου να κατατεθούν στη Βουλή υπό μορφή ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου