Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΟΔΕ --- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-9-2009


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με συνέπεια, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης συνεχίζει την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Στα ευχολόγια, την ασύστολη παροχολογία και το λαϊκισμό, απαντά με πρόγραμμα, προτάσεις και συγκεκριμένη πολιτική, αναγνωρίζοντας πως οι θυσίες σήμερα των ελλήνων πολιτών αποτελούν την παρακαταθήκη ενός καλύτερου αύριο.
Η μεγάλη απειλή για τη χώρα μας, το δημόσιο χρέος, πρέπει να χτυπηθεί με αποφασιστικότητα και συναίνεση. Τα τοκοχρεολύσια ενός και μόνο έτους ανέρχονται στα 12 δις ευρώ, ποσό απαγορευτικό συνέχισης της λογικής του δανεισμού. Αν η Ιόνια Οδός κοστίζει 1,5 δις ευρώ περίπου, γίνεται εύκολα αντιληπτό και στον απλά σκεπτόμενο πολίτη, το μέγεθος του κινδύνου που εγκυμονεί ο αλόγιστος δανεισμός. Η αντίθετη λογική παραδίδει την οικονομία της χώρας στα χέρια των δανειοληπτών της υποθηκεύοντας την άμυνα, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, αυτή καθ’ αυτή δηλαδή τη χώρα.
Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ, ανεύθυνα και μη διαισθανόμενο τις συνέπειες, μοιράζει ευχάριστες «συνταγές επιτυχίας» χωρίς κόστος, επιμένει στις εξωπραγματικές υποσχέσεις του σε μια δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία για όλο τον κόσμο, που αγγίζουν τα …10 δις ευρώ. Η «ωραιοποίηση» των πάντων προς τους πάντες!
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Πάτρα το περασμένο Σάββατο ήταν σαφής και ξεκάθαρος στην ομιλία του. «. Μόνο με ένα σχέδιο ευθύνης μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο. Μόνο έτσι οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες, οι οικογένειες θα μπορούν να σχεδιάσουν με ασφάλεια το μέλλον τους. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Και το διακύβευμα αυτό, αφορά κάθε πολίτη. Αφορά και το σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια…».
«Ξέρουμε τις αδυναμίες της Οικονομίας μας. Ξέρουμε και τις δυνατότητες μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει ούτε καν τι γίνεται στον τόπο. Δεν έχει τίποτε έτοιμο. Πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις. Μοιράζει υποσχέσεις σε όλους. Τίποτε συγκεκριμένο, τίποτε ρεαλιστικό. Ένα είναι βέβαιο: με παροχές της τάξης των 10 δις ευρώ, θα οδηγηθεί σε νέους δυσβάσταχτους φόρους! Αντιμετωπίζεται έτσι η σφοδρότερη οικονομική θύελλα; Μπορεί να υπάρξουν λύσεις με ευχές, εκθέσεις ιδεών και παροχολογία; Μπορεί να εξασφαλιστεί έτσι μια καλύτερη προοπτική;».

Το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του «ανακάλυψαν» τα προγράμματα stage. Έναν θεσμό, που υπάρχει στην χώρα μας (όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες) από το 1998. Την ίδια χρονιά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μονιμοποιεί 2.500 συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ήταν τοποθετημένοι σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης μονιμοποιήθηκαν με το νόμο 2738/99. επιπλέον, κατά την διάρκεια του 2000 (λίγους μήνες πριν τις εκλογές), επίσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί μέσω των ίδιων προγραμμάτων περί τους 100.000 νέους σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα λεγόμενα «δεκάμηνα διοικητικής υποστήριξης». Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους και νέες που παρέμειναν στα προγράμματα αυτά σε “ομηρία” για περισσότερα από δυο ή τρία χρόνια με 280 ευρώ αποζημίωση.
Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τα ίδια προγράμματα και τις «συνέπειές» τους ανακάλυψε ταυτόχρονα και η ΓΣΕΕ, η οποία «διαχειρίζεται» αυτή τη στιγμή στη διοίκησή της 60 εργαζόμενους τοποθετημένους με συμβάσεις stage και μάλιστα από το 2005.
Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Ποιος έχει σχέδιο απέναντι στην κρίση και ποιος όχι. Ποιος μπορεί να οδηγήσει τον τόπο με σιγουριά και ασφάλεια στο μέλλον. Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες.
Η απόφαση μας αφορά όλους. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κάλπη. Ο εφησυχασμός και η ψήφος διαμαρτυρίας στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση αποτελεί στήριξη σε όσους μέχρι σήμερα στέρησαν από το λαό αλλά και από το νομό μας ειδικότερα, όσα όφειλαν να του προσφέρουν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου