Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

  Μάριος Σαλμάς: «Κάναμε έργο και συνεχίζουμε». 


Σπήλιος Λιβανός: «Ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει και τάζει, δεξιά και αριστερά, προνόμια εν τω μέσω της κρίσης. Ο Κώστας Καραμανλής προτάσσει το πρόγραμμά μας κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς»..


Ασημάκης Φωτόπουλος: «η τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας»


Γιώργος Παπαναστασίου: «η φωνή της Αιτωλοακαρνανίας να ακουστεί και τα προβλήματα της να γίνουν κυβερνητική προτεραιότητα». 


Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού: «Η συστράτευση σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη, είναι πρόκληση για μένα». 
Μάριος Σαλμάς
Υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία

Εκλέχτηκε βουλευτής σε ηλικία μόλις 32 χρόνων το 2000, από τότε ως σήμερα ο Μάριος Σαλμάς, χειρούργος ορθοπεδικός και Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει πετύχει πολλά στην πολιτική του πορεία. «Την έχει ιδρώσει την κομματική φανέλα» λένε οι συμπολίτες του, τίποτε «δεν του χαρίστηκε», συμπληρώνουν για τον αιτωλοακαρνάνα υφυπουργό που δεν προέρχεται από τζάκι και δεν υπήρξε «γόνος, γονίδιο αλλά ούτε και ανεπάγγελτος». Στις τελευταίες εκλογές επιλέγει δημόσια να μιλήσει για το κυβερνητικό έργο στον τόπο και αυτό κάνει και σήμερα για τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναμένοντας και πάλι την πρωτιά.

ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Τα όνειρα δεκαετιών για την Παιδεία πραγματοποιήθηκαν

• Ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής έκανε πράξη τη δέσμευσή του για την ίδρυση Αυτόνομου και Αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, ικανοποιώντας το όνειρο και το αίτημα χιλιάδων ανθρώπων στο Νομό και την ευρύτερη περιοχή.
• Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
• Εγκρίθηκε η ίδρυση του 4ου Πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο, από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

 Κατασκευάστηκαν μεγάλα έργα οδοποιίας
• Η Ιόνια Οδός, ένας δρόμος 196 χλμ., από τα οποία τα 117 κατασκευάζονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
• Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου αλλά και η παράκαμψη Ναυπάκτου.
• Ολοκληρώνεται σύντομα το πρώτο τμήμα της σύνδεσης Αστακού με την Ιόνια Οδό, συνολικού μήκους 7,5 χλμ.
• Παραδίδεται σε περίπου ένα χρόνο το δίκτυο ύδρευσης του πεδινού Βάλτου, το φράγμα των Αχυρών, και αυτά της Παραβόλας και Παμφίας.
• Ολοκληρώθηκε το βιομηχανικό λιμάνι στο Πλατυγυάλι, το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα.
• Δημιουργήθηκαν χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)

Αλλάξαμε τις δομές και τις υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Νομό
• Κατασκευάζεται με σταθερούς και γρήγορους ρυθμούς το νέο νοσοκομείο Αγρινίου. Επιτεύχθηκε και η κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου σε σχέση με την αρχική μελέτη, δυναμικότητας 65 πλέον κλινών. Το κτίριο παραδίδεται ολοκληρωμένο τον Μάρτιο του 2010.
• Παραδώσαμε και λειτουργήσαμε τις νέες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας, με 60 τουλάχιστον κλίνες και 120 θέσεις εργασίας, το οποίο λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.
• Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, 700 τ.μ., οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται μέσα στους επόμενους μήνες.
• Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γ.Ν. Αγρινίου.
• Συστήσαμε το Κέντρο Υγείας Κατούνας. Ταυτόχρονα συστήθηκαν 5 νέα περιφερειακά ιατρεία: Αετού, Κουμπωτής, Παπαδάτου, Τρύφου και Φυτειών.
• Με πρόβλεψη 28 τουλάχιστον οργανικών θέσεων εργασίας, Εγκρίθηκε πίστωση 1.187.000 ευρώ για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος Κ.Υ. Μύτικα.
• Αναβαθμίστηκε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών και τα περιφερειακά ιατρεία Γαβαλούς και Μοναστηρακίου σε Πολυδύναμα, με περισσότερους ιατρούς και νοσηλευτές.
• Ενισχύσαμε τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και άλλες μονάδες Υγείας με 73 νέες θέσεις ιατρών επιμελητών.
• Συστήσαμε τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αμφιλοχία και ενισχύσαμε με 4 νέες κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες το ΕΚΑΒ Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Ταυτόχρονα παραδόθηκαν 3 καινούρια ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Αμφιλοχίας, Θέρμου και Βόνιτσας.
• Συστήθηκαν 8 νέα Περιφερειακά Ιατρεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στα χωριά Κανδήλα, Θύριο, Παλιάμπελα, Περατιά, Στάνος και Μεσσάριστα, Κεχρινιά, Ματαράγγα.
• Δρομολογήθηκε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Ηλεκτρονικής παρακολούθησης ασθενών με χρόνια νοσήματα, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ στους Δήμους: Ανακτορίου, Παλαίρου, Αλυζίας, Αστακού και Οινιαδών.
• Ιδρύσαμε θεραπευτική Μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο, που εξυπηρετεί 135 χρήστες, μηδενίζοντας έτσι τη λίστα αναμονής και βοηθώντας κάθε χρήστη να βρίσκει άμεσα κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.
• Εφαρμόστηκε συμπληρωματικό στεγαστικό Πρόγραμμα Λαϊκής Κατοικίας με τη διάθεση 7 οικοπέδων σε άστεγες οικογένειες.
• Έγιναν εμβολιασμοί για τους Τσιγγάνους και ενισχύθηκε το έργο των Ιατρο- Κοινωνικών Κέντρων, στα οποία βρίσκουν άμεση εξυπηρέτηση, για τους τσιγγάνους της περιοχής μας.
• Επαναλειτούργησε η Καρδιολογική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Σπήλιος Λιβανός
Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών που στην πολιτική του διαδρομή παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, εξέφραζε ανοιχτά την πολιτική του σκέψη ακόμα και αν δεν συνέπιπτε με εκείνη του κόμματός του, «πολιτεύτηκα με ειλικρίνεια. Δεν υποσχέθηκα τίποτα που ήταν πέρα από τις δυνατότητες και τις αρχές μου. Δεν υπολόγισα καμία στιγμή το πολιτικό κόστος. Πιστεύω βαθιά ότι η αλήθεια δεν έχει πολιτικό κόστος. Έτσι βάδισα και έτσι θα συνεχίσω να βαδίζω», υποστηρίζει.


«Θα καλύψουμε τη διαφορά και θα νικήσουμε στις εκλογές».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει και τάζει, δεξιά και αριστερά, προνόμια εν τω μέσω της κρίσης. Ο Κώστας Καραμανλής προτάσσει το πρόγραμμά μας κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Τελικά πείσατε τους ψηφοφόρους σας για την αναγκαιότητα των εκλογών, εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης;
Νομίζω ότι για την αναγκαιότητα των εκλογών έχουν πειστεί πλέον όχι μόνο οι ψηφοφόροι της παράταξης, αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών αποτελεί πράξη ευθύνης. Όπως θα θυμάστε, η αντισυνταγματική και αντιθεσμική θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν αυτή που ξεκίνησε όλη τη συζήτηση για το χρόνο των εκλογών. Με αυτό το δεδομένο, είναι προφανές ότι ήταν δικαίωμα του Πρωθυπουργού να αποφασίσει το χρόνο των εκλογών: ή τώρα ή το Μάρτιο, μετά από 6 μήνες σκληρών προεκλογικών αντιπαραθέσεων. Τρίτη λύση δεν υπήρχε.
Και πράγματι, ο Κώστας Καραμανλής δεν επέτρεψε η χώρα να μπει στην περιπέτεια της μακράς προεκλογικής περιόδου που επεδίωκε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία η ίδια, δεν άντεχαν να μπουν σε αυτή την περιπέτεια. Ο Πρωθυπουργός έπραξε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ακόμα κι αν αυτό φάνηκε τότε δυσάρεστο για το ίδιο του το κόμμα. Αυτός είναι ο Καραμανλής, αυτή είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Και να σας πω και κάτι; Πιστεύω ότι τελικά η κίνηση αυτή θα αποβεί προς το συμφέρον και του κόμματός μας. Θα καλύψουμε τη διαφορά και θα νικήσουμε στις εκλογές. Γιατί ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύετε ότι η εικόνα του κόμματος σας, επλήγη από την πολιτική που ακολουθήσατε αυτά τα χρόνια ή από τα σκάνδαλα;
Υπήρξαν σίγουρα ορισμένες συμπεριφορές που προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης. Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε και μια καθυστέρηση στην αντίδρασή μας. Όλα αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στο να τρωθεί η εικόνα της παράταξης. Εκεί στραβοπατήσαμε, όχι στην κυβερνητική μας πολιτική…
Η οικονομική μας πολιτική βελτίωσε όλους τους δείκτες της οικονομίας. Τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της μεγάλης διεθνούς κρίσης, περιόρισαν σημαντικά τις συνέπειες για την Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις μας, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία ξεβόλεψαν συμφέροντα συντεχνιών -όχι την κοινωνία. Τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια, βοηθούν όλη την Ελλάδα να πάει μπροστά. Η κυβέρνηση δεν πέτυχε και λίγα αυτά τα 5,5 χρόνια. Σίγουρα, βέβαια, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν Πιστεύω ότι στη συνείδηση του κόσμου, το κυβερνητικό έργο έχει εγγραφεί θετικά. Οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και θα μιλήσουν στις 4 Οκτωβρίου.

Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, τι θα αλλάξει; Θα σταματήσει η διαφθορά; Θα δουλέψει καλύτερα ο δημόσιος τομέας; Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης σας, δεν πείθουν για όλα αυτά.
Η διαφθορά και η κακοδαιμονία του δημοσίου είναι δυστυχώς φαινόμενα διαχρονικά. Η μάχη για την πάταξή τους είναι διαρκής. Εμείς τολμήσαμε, με επιτυχίες και αποτυχίες. Από εδώ και πέρα τολμάμε ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας τη μάχη κατά της διαφοράς σε εθνικό αγώνα. Ο Γ. Παπανδρέου βγαίνει και τάζει, δεξιά και αριστερά, προνόμια εν τω μέσω της κρίσης. Ο Κώστας Καραμανλής προτάσσει το πρόγραμμά μας κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Τα σχόλια δικά σας. Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό.

Ας έλθουμε τώρα σε εσάς. Είστε δύο χρόνια Βουλευτής. Είστε ικανοποιημένος από το ως τώρα έργο σας, από τα αποτελέσματά του;
Αυτά τα δύο χρόνια, πολιτεύτηκα με ειλικρίνεια. Δεν υποσχέθηκα τίποτα που ήταν πέρα από τις δυνατότητες και τις αρχές μου. Δεν υπολόγισα καμία στιγμή το πολιτικό κόστος. Πιστεύω βαθιά ότι η αλήθεια δεν έχει πολιτικό κόστος. Έτσι βάδισα και έτσι θα συνεχίσω να βαδίζω.
Πάνω απ’ όλα, αυτά τα δύο χρόνια, έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι άξιος εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας στη Βουλή. Υπερασπίστηκα τα δίκια του Νομού μας με το λόγο και τις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις. Διεκδίκησα δίκαιες λύσεις. Προχωρήσαμε μαζί με τους πολίτες κάθε πόλης, κάθε χωριού, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας να γίνει καλύτερος.
Και πράγματι, είδαμε τους κόπους μας να δικαιώνονται, τις προσδοκίες μας να υλοποιούνται και τον τόπο μας να γίνεται καλύτερος: Ιόνια Οδός και συνδετήριοι άξονες Ακτίου και Αστακού, Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, Νοσοκομείο Αγρινίου, παρακάμψεις Αγρινίου και Ναυπάκτου, λιμάνι Πλατυγιαλίου, μαρίνα Μεσολογγίου, ΧΥΤΑ Δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Στράτου και πολλά άλλα μεγάλα έργα τοπικής εμβέλειας. Σήμερα, επιτέλους, η Αιτωλοακαρνανία αποκτά τις υποδομές που περίμενε, επί δεκαετίες. Τις υποδομές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ποιο θα είναι το στίγμα σας στη νέα Βουλή αν επανεκλεγείτε;
Είναι πλέον καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ώστε να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας. Να βάλουμε την Αιτωλοακαρνανία στην πρωτοπορία της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Αυτό είναι το όραμα μου για την Αιτωλοακαρνανία και το προσωπικό μου στοίχημα είναι να συμβάλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου. Γιατί πιστεύω σε αυτόν τον τόπο, πιστεύω στους ανθρώπους του, πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλες ευκαιρίες για την Αιτωλοακαρνανία.

Ήλθε η ώρα για την Αιτωλοακαρνανία της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης, του εναλλακτικού τουρισμού, της σύγχρονης ανταγωνιστικής, αποδοτικής γεωργίας, της ηλεκτρονικής οικονομίας.

Μαζί στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα μπορούμε να χτίσουμε την Αιτωλοακαρνανία του μέλλοντος.
Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού

Υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Συνειδητοποιημένη, με μια έμφυτη διακριτικότητα η εκπαιδευτικός Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού, πιστεύει ότι το μυστικό είναι να προχωράς με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και μέριμνα για τον συνάνθρωπο.

Γιατί αποδέχτηκα την πρόσκληση προκειμένου να είμαι υποψήφια;
Η συμμετοχή κάθε πολίτη ως υποψήφιου στις εκλογές για το εθνικό μας κοινοβούλιο, είναι ύψιστη τιμή για τον κάθε προτεινόμενο. Η συστράτευση σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη, είναι πρόκληση για μένα.

Τι θα απαντούσατε σε ένα εν δυνάμει ψηφοφόρο σας στο ερώτημα, « γιατί να βάλει κάποιος σταυρό προτίμησης στην Έλενα Κοτρολού»;
Η κοινωνική, πολιτική και εκπαιδευτική μου δράση είναι το δυνατό μου επιχείρημα, σε όποιον θα προβληματιζόταν να με ψηφίσει.

Στα μέρη μας και όχι μόνο, το βουλευτικό αξίωμα κληρονομείται εύκολα. Πώς το σχολιάζετε;
Σε όλες τις κοινωνίες ο καθένας φέρει και την καταγωγή του. Στη Δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί, οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους.

Είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη λέτε. Πώς θα την κερδίσετε;
Προβληματίζοντας τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στην αλήθεια και την υπευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας ή στην ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό. Να αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης αυτά τα πεντέμισι χρόνια. Αυτοί έχουν την επιλογή και την ευθύνη αν θα συνεχιστεί.

Τι έχετε να πείτε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας;
Θα τους έλεγα ότι είμαι έτοιμη να διεκδικήσω και να αγωνιστώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας της εργαζόμενης, της μάνας, της νέας, της γυναίκας της υπαίθρου. Εξάλλου αυτό μαρτυρά η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια ως εκπαιδευτικού, συζύγου, μητέρας, μιας γυναίκας με εμπειρία τόσο σε γυναικεία ζητήματα όσο και σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.

Ποιο τοπικό ζήτημα θα προσπαθήσετε να αναδειχθεί και να επιλυθεί;
Σαν πρώτη μου σκέψη είναι η προστασία του φυσικού πλούτου του Νομού μας (ποτάμια, λίμνες, δάση, θάλασσες) γιατί αφορά όλους μας. Το Περιβάλλον είναι θέμα επιβίωσης. Είναι το μέλλον των παιδιών μας.

Γιώργος Παπαναστασίου

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

«η φωνή της Αιτωλοακαρνανίας να ακουστεί και τα προβλήματα της να γίνουν κυβερνητική προτεραιότητα»
Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον νομό ζει στο Αγρίνιο όπου εργάζεται ως Μηχανικός. Στα 40 και κάτι του, αφού υπήρξε αντινομάρχης και Πρόεδρος – από το 2004 ως σήμερα- του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας διεκδικεί μια θέση στην Ελληνική Βουλή στοχεύοντας «η φωνή της Αιτωλοακαρνανίας να ακουστεί και τα προβλήματα της να γίνουν κυβερνητική προτεραιότητα».


Γιατί αποδεχτήκατε την πρόσκληση να είστε υποψήφιος, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή;
Ανταποκρίθηκα με υπευθυνότητα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για συστράτευση όλων σε μια ιστορική συγκυρία για τη χώρα.
Ο τόπος έχει ανάγκη από νέες δυνάμεις και νέο ήθος.

Τι θα απαντούσατε σε κάποιον εν δυνάμει ψηφοφόρο σας στο ερώτημα: «Γιατί να βάλει κάποιος σταυρό προτίμησης στο Γιώργο Παπαναστασίου;».
Αγαπώ τον τόπο μου. Έχω δουλέψει για αυτόν. Έχω όραμα και όρεξη για δουλειά. Η πίστη μου σε αρχές και αξίες που εκφράζουν τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας, αποτελούν πιστεύω την εγγύηση ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πάμε όλοι μαζί τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά.

Στα μέρη μας και όχι μόνο, το βουλευτικό αξίωμα κληρονομείται εύκολα. Πώς το σχολιάζετε;
Σέβομαι απόλυτα τις κληρονομιές αρκεί ο κληρονόμος να ανταποκρίνεται στην αξία του κληρονομούμενου. Από εκεί και πέρα, όλοι μας κρινόμαστε.

Είναι μία δύσκολη εκλογική μάχη λέτε. Πώς θα την κερδίσετε;
Η Ν.Δ , η παράταξη των μεγάλων επιλογών, έχει αποδείξει ιστορικά ότι το διακύβευμα είναι πάντα το συμφέρον του τόπου και όχι το εφήμερο εκλογικό κέρδος. Με αυτή τη στάση συμπορεύομαι απολύτως.

Θα τολμήσετε να κάνετε μία πρόβλεψη για τις εκλογές;
Ως μηχανικός, έχω μάθει να μιλάω επί πραγματικών στοιχείων. Οι προβλέψεις αφορούν αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει σωστή κρίση και ανταπεξέρχεται στις ιστορικές προκλήσεις.

Τι έχετε να πείτε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας;
Η αγάπη για τον τόπο μου είναι μεγάλη και δεδομένη. Η αξία και η προοπτική του Νομού μας είναι επίσης δεδομένες, αυτό που χρειάζεται είναι εμείς οι άνθρωποι που έχουμε αποδείξει την αγάπη για τον τόπο μας, ζώντας και εργαζόμενοι εδώ, να έχουμε την φωνή και την δύναμη για την «κεφαλαιοποιήσουμε» σε έργο.

Ποιο τοπικό ζήτημα θα προσπαθήσετε να αναδειχθεί και να επιλυθεί;
Το οικονομικό μέλλον της αγροτικής μας κοινότητας, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, το επαγγελματικό μέλλον των νέων, η τοπική οικονομία γενικότερα, η υποστήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα λιμάνι του Πλατυγιαλίου, η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, είναι μερικά από τα μείζονα ζητήματα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η φωνή της Αιτωλοακαρνανίας να ακουστεί και τα προβλήματα της να γίνουν κυβερνητική προτεραιότητα. Αυτός είναι ο στόχος μου.
Ασημάκης Φωτόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ναυπάκτιος στην καταγωγή, πετυχημένο στέλεχος της αγοράς, πολιτικά και κοινωνικά ενεργός είναι από τα νέα πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων. Η αμεσότητα, ο αντισυμβατικός του πολιτικός λόγος και οι ρεαλιστικές του προτάσεις σε κερδίζουν αμέσως.

-Κύριε Φωτόπουλε επιλέξατε να ζητήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας στην Αιτωλοακαρνανία. Γιατί και πώς θα δώσει δυναμική η παρουσία του Ασημάκη Φωτόπουλου σ’ αυτόν τον τόπο με τα πάρα πολλά προβλήματα;
Κάθε νέος υποψήφιος ξεκινάει την πολιτική του σταδιοδρομία με στόχο να διαφοροποιηθεί, να ξεχωρίσει, να εκφράσει το όραμά του, να επικοινωνήσει τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, τις επιδιώξεις του, αλλά και να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Παράλληλα αναλαμβάνει ένα μεγάλο βάρος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον πλαισίωσαν και στήριξαν την υποψηφιότητά του.
Αντιλαμβάνομαι την πολιτική, σαν ένα σύνολο ατομικών συμπεριφορών που οδηγούν σε συλλογικές δράσεις. Κάθε υποψηφιότητα έχει την δική της ξεχωριστή δυναμική και η δυναμική αυτή δίνεται από την δυνατότητα προσφοράς του υποψηφίου στο κοινωνικό σύνολο.
Ο χαρακτηρισμός της δικής μου υποψηφιότητας ως τεχνοκράτη που μπορεί να προσφέρει στον τόπο, δεν είμαι σίγουρος ότι ικανοποιεί, γιατί απουσιάζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Κάθε υποψηφιότητα δεν είναι μονοσήμαντη.
Σημασία έχει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα την επόμενη ημέρα. Να γνωρίζεις τις ανάγκες του νομού, να αγαπάς τον τόπο, να αντιλαμβάνεσαι τις προκλήσεις και να έχεις καθαρό μυαλό και ρεαλιστικές προτάσεις. Να διαφοροποιείσαι και να βάζεις τον πήχη ψηλότερα.

-Πράγματι με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν ήρθατε ως νέος υποψήφιος βουλευτής ζητώντας απλά την ψήφο των συμπολιτών σας, αλλά ήρθατε με ένα «Οδηγό Επιχειρηματικότητας». Τι ακριβώς είναι και πόσο χρηστικός είναι για τον αιτωλοακαρνάνα;
Είναι σημαντικό να μπορείς να προσφέρεις. Αυτή είναι και η αξία της συμμετοχής μας στην πολιτική.
Περιόρισα το εκλογικό μου υλικό και προσπάθησα με μία έντυπη έκδοση ελεύθερης διανομής, να ενημερώσω όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μπορούν να έχουν από την πολιτεία και την ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι σημαντικό μέσα από κάθε σου δραστηριότητα να μπορείς να είσαι ωφέλιμος.
Ο οδηγός επιχειρηματικότητας ή αλλιώς «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης» είναι μια απόπειρα συλλογής – ταξινόμησης και απλούστευσης όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί κάθε νέα ή παλαιά επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, για την ανάπτυξή της.
Η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας.
Η έκδοση, μοιράζεται ήδη σε 7.000 επιχειρηματίες και νέους επιχειρηματίες του Νομού μας. Πιστεύω ότι είναι μια καλή δουλειά που μπορεί να ωθήσει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει την τοπική μας ανάπτυξη. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το εισαγωγικό του σημείωμα.

-Σε ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας αναφέρεται ο «Οδηγός Επιχειρηματικότητας»;
Σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας. Αγρότες, Κτηνοτρόφους, Αλιείς, Εμπόρους, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών και υπηρεσιών τουρισμού, μεταποίησης και Νέων τεχνολογιών.
Οι δράσεις και τα προγράμματα, είναι ταξινομημένα θεματικά και καλύπτουν το σύνολο των ενεργών προσκλήσεων συμμετοχής.

-Με άλλα λόγια μας λέτε να αλλάξουμε νοοτροπία, ας πούμε να μην ζητάμε ρουσφετολογικές προσλήψεις στιβαζόμενοι στα γραφεία σας, αλλά να αφυπνιστεί ο καθένας από μας και να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που του παρέχονται;
 Δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να ζητά από τους πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία. Ειδικά όταν την νοοτροπία τους αυτή, την καλλιέργησε η ίδια η πολιτεία και οι φορείς της. Οι πολίτες διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα τους στην εργασία. Και οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών για την εξυπηρέτηση των πελατειακών τους σχέσεων. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε.
Οι νέοι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούν. Πρέπει να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα. Να συμβάλουν στην υλοποίηση υποδομών και να τονώσουν τις επενδύσεις. Οι νέες επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα απελευθερώσουν το Ελληνικό Δημόσιο. Θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και θα διορθώσουν τις συνθήκες διαβίωσής μας.

-Με τις δημοσκοπήσεις να είναι εναντίον της ΝΔ, πόσο μπορείτε να αισιοδοξείτε για το εκλογικό αποτέλεσμα; Είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη. Πώς θα την κερδίσετε;
Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες.
Ο Κώστας Καραμανλής, έχει επιλέξει τον δρόμο της αλήθειας και η επιλογή του αυτή θα δικαιωθεί.

-Κύριε Φωτόπουλε, ξέρετε τι γίνεται, όταν παραδέχεστε διαρκώς λάθη στις πολιτικές σας, πώς περιμένετε να πείσετε τώρα τους ψηφοφόρους ότι τώρα θα έρθετε και θα τα κάνετε σωστά;
Το ότι παραδέχεσαι λάθη και παραλήψεις δεν σημαίνει ότι στο μέλλον θα είσαι αλάθητος. Η ειλικρίνεια είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού και αξιολογείται από τον λαό. Ας μην απλουστεύουμε τις έννοιες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Σε αυτό καλείται η αντιπολίτευση να έχει λόγο και όχι σε φθηνές πρακτικές δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων.
Δεν υπάρχουν Κυβερνήσεις που τα «κάνουνε σωστά». Υπάρχουν Κυβερνήσεις που με συνέπεια υλοποιούν το πρόγραμμά τους.

-Θα σας κάνω μια ερώτηση που την ακούω από αναποφάσιστους και πικραμένους ψηφοφόρους της ΝΔ. Γιατί, να ψηφίσουν ξανά Ν. Δ. ; Μπορείτε επικοινωνώντας μαζί τους να σταχυολογήσετε μερικούς λόγους;
Είναι λάθος να διαμαρτυρόμαστε με την ψήφο μας. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε την πολιτική. Η επιλογή σε κάθε μικρό ή μεγάλο πολιτικό συνδυασμό πρέπει να συνοδεύεται από την πεποίθηση μας ότι το αποτέλεσμα που διαμορφώνει η προσωπική μας επιλογή είναι αυτό που θα βοηθήσει την χώρα. Είναι λάθος να τιμωρούμε τα κόμματα με αρνητική ψήφο. Οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούν την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.
Οι επιλογές μας πρέπει να οδηγούν σε λύσεις και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την χώρα. Δεν καλούμαστε να συγκρίνουμε το καλό με το ιδεατό. Η ψήφος μας πρέπει να έχει ρεαλισμό.

-Ποιες είναι εκείνες οι σταθερές που εγγυώνται πως ότι δεν έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση επί πεντέμισι χρόνια θα το κάνει σε περίπτωση νέας νίκης της στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου;
Η Νέα Δημοκρατία έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της. Στον Νομό μας δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής. Νέα οδικά δίκτυα και μεγάλα δημόσια έργα. Δόθηκαν σημαντικές επιδοτήσεις και έγινε μία σοβαρή προσπάθεια να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της περιφέρειας. Δημιουργήθηκε Πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έργο. Με την σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτιά της και την ενίσχυσή τους με ανθρώπους νέους και ικανούς μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Λάθη και παραλήψεις υπήρξαν, αλλά ας αναλογιστούμε την διεθνή οικονομική συγκυρία και την παγκόσμια ανασφάλεια για νέες ιδιωτικές επενδύσεις και ανάπτυξη.

-Τι θα απαντούσατε σε ένα εν δυνάμει ψηφοφόρο σας στο ερώτημα, « γιατί να βάλει κάποιος σταυρό προτίμησης στον Ασημάκη Φωτόπουλο;
Έχω όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι με η μακροχρόνια εμπειρία μου στην ελεύθερη αγορά και την δημόσια διοίκηση μου δίνει τα εχέγγυα για να δικαιώσω την επιλογή σας. Το πολιτικό επιτελείο των κομμάτων χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται νέους ανθρώπους, άφθαρτους με φρέσκιες ιδέες και καθαρό μυαλό.
Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εκφράσω μία νέα τάση στην πολιτική. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να δώσουμε λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και να δουλέψουμε μεθοδικά σε ενιαία τροχιά. Να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο όραμα για την Αιτωλοακαρνανία και να στοχεύσουμε ψηλά. Έχουμε τις δυνατότητες και είναι υποχρέωσή μας να τις αξιοποιήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου