Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η αλήθεια για τους φόρους που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ
Η φοροεπιδρομή του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει με την επαναφορά των Φόρων Γονικής Παροχής και Κληρονομιάς. Οι προτάσεις του πλήττουν κυρίως τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά.
Πόσους νέους φόρους σκοπεύει να φέρει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Τι εννοεί η Βάσω Παπανδρέου όταν λέει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα αλλάξει όλο το φορολογικό σύστημα»;
Τι μήνυμα προσπαθεί να περάσει η Μαρία Δαμανάκη όταν υποστηρίζει ότι « το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν εισπράττει πολλούς φόρους» και ότι «η φορολογική επιβάρυνση του Έλληνα δεν είναι πολύ μεγάλη»;
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει ξεκάθαρα και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για τη φοροεπιδρομή που σχεδιάζει ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του.
Η αλήθεια για τη φορολογική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική της ΝΔ ήταν και είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, που εφαρμόζονται με συνέπεια και αυστηρότητα. Λέμε «όχι» στο αποτυχημένο μείγμα υψηλών φορολογικών συντελεστών και φοροδιαφυγής.
· Καταργήσαμε τους φόρους κληρονομιάς, γονικής παροχής και αγοράς Πρώτης Κατοικίας. Του μέτρου επωφελούνται 160.000 οικογένειες κάθε χρόνο και χιλιάδες νέα ζευγάρια.
· Αυξήσαμε από τα 10.000 ευρώ -που ήταν το 2004- στα 12.000 ευρώ το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ένας μισθωτός, με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, με δύο παιδιά, πληρώνει 64% λιγότερο φόρο το 2009 από ό,τι το 2004.
· Μειώσαμε από το 30% στο 25% τον κεντρικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και παράλληλα διευρύναμε τη φορολογική κλίμακα από τα 23.400 στα 30.000 ευρώ.
· Παρείχαμε φορολογικές ελαφρύνσεις σε όλες τις οικογένειες που κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές ή σε περιοχές με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.
Η αλήθεια για το ΕΤΑΚ
· Με το ΕΤΑΚ δημιουργείται για πρώτη φορά Περιουσιολόγιο.
· Κανένας μικροϊδιοκτήτης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ φόρο, καθόσον υπάρχει ρητή και απόλυτη εξαίρεση όλων των περιουσιών αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. Αντίθετα όλοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες πλέον πληρώνουν ΕΤΑΚ, τα Φυσικά Πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα και η Εκκλησία.
· Ο περίφημος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. που θέλει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ ήταν ένας διάτρητος και αναποτελεσματικός φόρος. Πολύ εύκολα κάποιος τον απέφευγε, αφού προϋπέθετε δήλωση του φορολογούμενου. Εάν δεν υπέβαλε δήλωση δεν μπορούσε το κράτος να κάνει τίποτα. Όποιος ήθελε πλήρωνε. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ελέγχου.
· Η διαφορά στα δημόσια έσοδα είναι τεράστια. Το 2003 εισπράχθηκαν συνολικά 172 εκατ. ευρώ από τον (καταργηθέντα) ΦΜΑΠ, ενώ το 2008 μόνο από το ΕΤΑΚ νομικών προσώπων 300 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου